PHI – Waves Over Vienna -Live at dasBach

phi_wov
PHI – Waves Over Vienna -Live at dasBach

Progressive/post/artrockband från Österrike tillhör inte direkt vanligheterna. Tremanna konstellationen startades 2006 och med fyra album inklusive senaste släppet Now the Waves of Sound Remain i bagaget kommer nu första livealbumet inspelad på klubben dasBach i Wien.

Spelningen är fokuserad på senaste studioplattan men även en och annan av de äldre låtarna som spåret Manager of The Year vilket väl passar livescenen med sin rakare klappa takten rock, en tyngre sida där tempoväxlingarna avlöser varandra och långsam sektion med inlevelse som slutar i 70-talets instrumentorgie. Ja hela kittet om man nu vill utrycka sig så. Exile tillhör ändå en av favoriterna, vackert atmosfäriskt stycke som allteftersom byggs upp till en alltmer komplex musikaliskt alster. Långa låten Now The Waves Of Sound Remain är också en som liksom smygande biter sig fast och med fördel kunde varit dubbelt så lång. Avslutande The Beginning Of The End är en värdig sista låt och man hör/ser ”ja med finns även en tillhörande dvd från kvällen” att alla hämningar upphört och allt bara släpps ut.

Sammantaget utan att fått bevittna händelsen live känns spelningen lite ojämn i början, visst det är skickligt framfört men den där riktiga känslan kommer som oftast när det gäller liveinspelningar mot slutet, och där höjs sannerligen ribban avsevärt. Bedömning/betyg är alltid svårt i synnerhet när det gäller liveplattor, med den grymma avslutningen ger vi här ändå mer än godkänt.

PHI – Waves Over Vienna (Live at dasBach)
Gentle Art Of Music/Soulfood Music

1. Intro (1:20)
2. Cashflow Prayer Answering Machine (4:33)
3. Welcome Tomorrow (8:22)
4. Tune In, Zone Out (4:30)
5. Revolution By Design (5:52)
6. Behind A Veil Of Snow (5:01)
7. Manager of The Year (7:30)
8. Wintersong (6:43)
9. A Clear View (6:55)
10. Exile (5:33)
11. Clouds (3:02)
12. Now The Waves Of Sound Remain (13:12)
13. The Beginning Of The End (7:22)

www.phi-band.com

 

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.