42 Decibel – Rolling in Town

42 Decibel - Rolling In Town - 2015
42 Decibel – Rolling in Town

42 decibel är inte speciellt högt men skall man lyssna på det argentinska bandet 42 Decibel så krävs det att volymknappen går upp till 11. Det de presenterar på sitt andra album Rolling in Town är nämligen rå party-rock’n’roll som kan få vilken frikyrklig nykterist som helst att riva sin fasad, höja volymen och börja halsa öl. Det krävs dock att du är ett fan av framförallt Bon Scott-erans AC/DC då flera spår på skivan är rena stölder på deras sjuttiotalskatalog. När de låter som AC/DC som allra mest så är det heller inte så spännande vilket är lite konstigt då jag avgudar australiensarna. Men jag vill heller inte avfärda 42 Decibel som ytterligare ett ”AC/DC-band” i mängden för här finns så mycket mer. Jag faller framförallt pladask när de släpper lite på tyglarna, låter kanterna blir lite råare och de närmar sig Rose Tattoo. Det är då jag känner att bandet är som bäst och sångaren Junior Figueroa annars så skitnödiga imitation av Bon Scott passar in så mycket bättre. När de även slänger in en slidegitarr emellanåt så tas vi från Australien till den amerikanska södern istället. Vi färdas alltså runt hela världen men så är också grundstommen i 42 Decibels musik svängig boogierock. En musikstil som går hem i alla läger och som har fått folk att bli festsugna sedan Chuck Berrys första stapplande duckwalk. Rolling in Town är inte det bästa genren har att erbjuda men är ändå tillräckligt ärlig, svängig och medryckande för att i alla fall jag skall bli rejält ölsugen. Det räcker fint för mig.

42 Decibel – Rolling in Town
Steamhammer/SPV/Border Music

1. Cant Keep Control
2. Short Fused
3. Rude and fast
4. Drop of Booze
5. Burning Down the Road
6. Eye of the Hawk
7. Down The Hatch
8. Midnight Teaser (Evil Woman)
9. Cold Steel Rider
10. Smooth Talker

www.facebook.com/42Decibelofficial

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.