Steve Hughes – Once We Where – Part Two

steve-hughes-once-we-where-part-two-web

Steve Hughes vilka några kanske känner som ex. trumslagare i banden Big Big Train, Kino och The Enid släpper här som namnet antyder andra delen i soloprojektet Once We Where. Del ett släpptes tidigare 2016 vilken jag inte hade äran att få lyssna in mig på, således är detta en helt ny upplevelse .  Steve spelar de flesta instrumenten samt sång, dessutom  finns här gästmusiker liksom gästvokalister. Musikstilen kretsar naturligt kring Steve´s tidigare bands stilar som den symfoniska rocken, progressiva toner och neuprog, även några jazzinfluenser kan skönjas liksom synthpop. Ja här presenteras många stilar men ändå lyckas Hughes få ihop det till en röd tråd av sammansatt musik. Måste dock erkänna att det tog ett antal lyssningar innan uppskattningen blev mer en slölyssnande. Sakta men säkert fanns här en rad musikaliska godbitar och associationer till bl.a. Jon & Vangelis, Jon Anderson solo och självklart då Yes. Naturligtvis hjälper Steve´s  lite Jon Anderson liknande röst till men även musiken tillhör samma ljudlandskap. Bra platta men med mer tryck i produktionen och lyssnandet hade tagit fart betydligt tidigare.

 

Steve Hughes – Once We Where – Part Two
Progresive Promotion Records

1. The Game
2. Life´s Glith
3. Propaganda: Part Two
4. They promise Everything
5. There´s Still Hope
6. She´s
7. Spider on The Celling
8. Clouds
9. One Sweet Word

http://www.stevehughesmusic.co.uk/

https://www.facebook.com/newsfromthehughes

 

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.