Dropkick Murphys – 11 Short Stories of Pain & Glory

dropkick-murphys-11-short-stories-of-pain-glory-2017web

Trots att Bostonsönerna i Dropkick Murphys för första gången lämnat mammas gata för att spela in sitt nionde album nere i Texas så låter det som det alltid har gjort. Deras celticpunk är som vanligt refrängstark, medryckande och arbetarklassromantisk medan familj, kamratskap och sammanhållning är de ständiga ledstjärnorna. Kombinationen irländsk folkmusik och punkrock har aldrig gjort så bra som Dropkick Murphys har gjort den genom åren men nya albumet 11 Short Stories of Pain & Glory är inte lika stabil rakt igenom som deras bästa stunder har varit. Låtmaterialet är något svajigt men låtar som Rebels with a Cause, Blood och 4-15-13 lär nog alla bli omtyckta inslag på bandets kommande konserter. Dock är det aldrig tråkigt i Dropkicks sällskap även om jag som är ett inbitet Arsenal-fan har svårt att ta in en låt som You’ll Never Walk Alone.

dropkickmurphys_promo

Dropkick Murphys – 11 Short Stories of Pain & Glory
Born & Bred Records/Border

1. The Lonesome Boatman
2. Rebels with a Cause
3. Blood
4. Sandlot
5. First Class Loser
6. Paying My Way
7. I Had a Hat
8. Kicked to the Curb
9. You’ll Never Walk Alone
10. 4-15-13
11. Until the Next Time

http://www.dropkickmurphys.com/

https://www.facebook.com/DropkickMurphys

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.