Kenny Wayne Shepherd Band – The Traveler

Listframgången Lay It On Down (2017) var lite väl soft och hitsökande för att finna vägen till mitt hjärta. The Traveler är mer varierad och bjuder utöver det mjuka välformade på svettig nerv och tunga smockor.

Shepherds sidoprojekt, supergruppen The Rides, har stärkt hans självförtroende som sångare och han är i ständig utveckling. Men det är alltjämt så att när Kenny sjunger så låter det lite anonymt; det kunde vara vilken amerikansk talangvinnare som helst, i synnerhet i radiovänliga låtar som ”Gravity” och ”Take it on home”. I min värld är Noah Hunt sångaren i Kenny Wayne Shepherd Band och när han tar ton lyfter gruppen inte bara en nivå, det blir en annan dimension. ”I want you” är i nivå med Joe Bonamassas bästa och det slår verkligen gnistor om albumets båda coverlåtar, Buffalo Springfields ”Mr Soul” och Joe Walsh ”Turn to stone”. Och det bästa av allt: när Kenny koncentrerar sig på gitarrspelet är han fullkomligt briljant. Helt rätt av legendaren Stephen Stills att välja Kenny Wayne Shepherd som samarbetspartner i The Rides.

Kenny Wayne Shepherd Band – The Traveler
Provogue Records/Mascot Label Group

  1. Woman Like You
  2. Long Time Running
  3. I Want You
  4. Tailwind
  5. Gravity
  6. We All Alright
  7. Take It On Home
  8. Mr. Soul
  9. Better With Time
  10. Turn To Stone

https://www.mascotlabelgroup.com/kws/biography/
https://kennywayneshepherd.net/

Betyg: 8/10

Juxon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.