Ruphus – Ranshart

Dags för andra återutgivningen från Ruphus –katalogen via Karisma Records, här med 1974 års skivsläpp Ranshart. Gruppen har nu reducerat manskap från debutskivan New Born Day där sju medlemmar blivit fem, mikrofonen har även övertagits av nya bandmedlemmen Rune Østdahl. Musiken fick delvis en ny inriktning och med Østdahl röst blir plattan som det beskrivs mer Yes-aktig. Även musik àla dåtida band som Focus och i viss mån Genesis kan skönjas bland spåren. Love Is My Light tillika inledande spåret känns ändå mer som melodiskt rock, då i tidsenlig anda.  Easy Lovers – som Queenfantast finns här en del igenkännande faktorer från Queen´s debutalbum. På skivan är min personliga favorit ändå  Pictures Of A Day med härlig symfonisk rock som vi kallade musikstilen på 70-80 talet

Ja vår nordiska attribut till den sk progressiva musiken har definitivt satt sina spår med start från grupper som Ruphus.

Ruphus – Ranshart
Karisma Records

Love Is My Light 6:12
Easy Lovers 4:37
Fallen Wonders 5:51 kansas
Pictures Of A Day 8:30
Back Side 8:10

www.facebook.com/thebandruphus

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.