Jono – Silence

Jono_Silence
Jono – Silence

Så kom en sådan där uppenbarelse när man upptäcker ett nytt band i sin musikaliska värld. Ett fotouppdrag på Pustervik i Göteborg med ett av mina ”äldre” favoritband Saga och som support var då Gotländska Jono på scen. Direkt fick man vibbar och känslan detta är min musik.
Naturligtvis intresserad av deras nya skivsläpp Silence som då lät sig snurra i skivspelaren. Hur man nu skall beskriva musiken utan att inse deras egna unika så kommer här ändå några jämförelser/betraktelser. Queen mina husgudar måste absolut var en inspirationskällorna, en annan som man får tankarna till är svenska bandet A.C.T.
Här får vi ändå ett band med ett egen identitet, inte minst för vokalistens Johan Norrby som sjunger minst lika bra live. In my life en sådan där glädjespridare är naturligtvis en låt som alla behöver. okej om någon som hört Bohemian Rhapsody så är spåret Opus definitivt att rekommendera. Josefine så vacker likt en godnattsaga, sorry Queen igen Go to sleep and dream again.. jo visst får man vippar men skit samma, detta är så himla bra och när de sjunger orden my world i samma låt är det bara så sant!
Låt fantasin flöda och vi har Jono!

Jono – Silence
Jono Music

Jono – Silence
Jono Music
Man of Misery
Wasting Time
Can We Make It
Turn Around
Your Bread
In My Life
Clear
The One to Blame
Opus
Josefine

www.jonotheband.se

Betyg: 9/10

Conny Myrberg

1 svar på ”Jono – Silence”

  1. Tusen tack för tipset! Helt fantastisk skiva som jag har lyssnat på non-stop sedan jag läste denna recension. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.