Dungen – Allas sak

dungen
Dungen – Allas sak

Dungen består huvudsakligen av multiinstrumentalisten Gustav Ejste född 1979. Första gången jag kom i kontakt med hans musik var 2002 och en singel som heter Solen stiger upp. En fantastisk låt som jag gillar än idag. Dungen har ett riktigt skönt 70-tals sound i sin musik. Om man blandar Dunderklumpen, Kalles klätterträd, boktipset, Björn J:son Lindh, Ralph Lundsten, Ted Gärdestad och franska Air tycker jag man hamnar ganska nära. Jag diggar detta. Det är så skönt flummigt och lagom melodiskt utan att bli övertydligt. Snarare lite sublimt och suggestivt. Dungen är noga med att hans musik inte ska blandas ihop med den politiska proggrocken från 70-talet. Det tackar jag för. Det är så tröttsamt med alla dessa patetiska vänsterpolitiska texter.

Nya skivan har det sound som jag hörde första gången 2002 men har förstått att han experimenterat lite under årens lopp. Det är svårt att lyfta ur enstaka stycken men jag fastnar lite extra för Sista festen, Franks kaktus och Sova. Hela skivan går dock att lyssna på i sin helhet utan problem. Så ta på er era utsvängda manchesterjeans och en skön polotröja. Stäng av mobilen och lägg/sätt er i bekväm ställning och dröm er bort eller tillbaka. Beroende på hur gamla ni är. Välkommen till Dungens universum!

Dungen – Allas sak
Smalltown Su/Border

01 Allas Sak
02 Sista Festen
03 Sista Gästen
04 Franks Kaktus
05 En Gång Om Året
06 Åkt Dit
07 En Dag På Sjön
08 Flickor Och Pojkar
09 Ljus In I Min Panna
10 Sova

http://dungen-music.com

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.