Gotthard – Bang!

Gotthard – Bang!
Gotthard – Bang!

Visst låter mycket musik idag som om de vore recycling-produkter. Gotthard är inget undantag. De kommer från Schweiz men önskar nog att de kom från Louisiana eller något liknande. Musiken är uber-amerikansk och tiden har stannat på 1989.

Jag har lyssnat igenom skivan några gånger och det jag hör låter helt okej men det berör ingenting. Enda låten som får mig att vakna till lite är Mr. Ticketman. Den är förstås en väldigt enkel låt men lika lätt att gilla också. Go, go go go Mr Ticketman, go go go……..

Nä, jag tror att jag är lite allergisk mot denna genre inom rocken. Det låter som Mötley Crue, Aerosmith, Whitesnake, Salty Dog och en uppsjö andra grupper anno 1989. Då när bluesrock blandades med hairmetal. Inget som snurrat speciellt mycket hemma hos mig i alla fall. Dessutom saknar Gotthard den där stora hitlåten som exempelvis Janie´s got a gun eller Dr. Feelgood. Så nu är det sagt. Detta är en mellanskiva i Gotthards katalog och kanske kommer det aldrig mer någon riktigt bra låt från dem mer. Jag har inte hört någon sedan 2007 i alla fall…

Gotthard – Bang!

G Records / PIAS

 1. Let Me in Katie
 2. Bang!
 3. Get Up ’n’ Move On
 4. Feel What I Feel
 5. C’Est la Vie
 6. Jump the Gun
 7. Spread Your Wings
 8. I Won’t Look Down
 9. My Belief
 10. Maybe
 11. Red on a Sleeve
 12. What You Get
 13. Mr. Ticket Man
 14. Thank You

http://gotthard.com/

Betyg: 5,5 / 10

Peter Dahlberg

1 svar på ”Gotthard – Bang!”

 1. Gotthards enkla med sköna rock har alltid varit välkommen. Men efter att sångaren Steve Lee gick bort 2010 så har de inte gjort något som intresserar mig. Trots att den nye sångaren låter väldigt likt Lee.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.