Rock Candy Funk Party – Takes New York – Live at the Iridium

Rock Candy Funk Party – Takes New York – Live at the Iridium
Rock Candy Funk Party – Takes New York – Live at the Iridium

När tunga jazzfunkgruppen Rock Candy Funk Party bjuder till galej i klassiska jazzklubben The Iridium är det ett dignande julbordsupplägg som lämnar gästerna vimmelkantiga av överdosen. I en timma och trekvart matar de på med godsakerna från fjolårsalbumet We Want Groove och fyra covers.

Trummisen Tal Bergman och basisten Mike Merritt ställer till med ett härligt tungt och svängigt groove vilket solisterna breder sina mackor på. Joe Bonamassa är flitigast av solisterna och spelar oftast snabbt och tekniskt men alltid med utsökt dynamik och variation. Under de avslutande minuterna i We Want Groove bygger han tillsammans med keyboardisten Renato Neto upp ett förträffligt crescendo. The best ten minutes of your life är ett under av lyhördhet. Ron DeJesus gitarreffekter och det smygande kompet ger en kuslig känsla av att höra en inbrottstjuv smyga i ditt hem. DeJesus är överhuvudtaget ett hemligt vapen med sitt dekorativa spel. Med sitt flitiga bruk av wah wah-pedal låter han ofta som en jamande jazzkatt i bakgrunden till det funkiga röjet.

Gruppens egna låtar är de mest medryckande. Jag betraktar rent av de avslutande tre coverlåtarna som extramaterial. Inte ens den eminenta filmningen av konserten, som ger en smärre uppenbarelse av vad musikerna spelar, kan förhindra känslan av utmattning; kanske för att de bara ger mer av det jag tidigare jag sett, kanske för att jag är obekant med originalen. Men i 70 minuter gör Rock Candy Funk Party verkligen ett fantastiskt jobb i att föra ut spelglädje till folket.

Rock Candy Funk Party – Takes New York – Live at the Iridium

Mascot Label Group / Provogue

 1. Octopus-E
 2. Work
 3. We want groove
 4. Heartbeat
 5. New York song
 6. Spaztastic
 7. Ode to Gee
 8. Dope on a rope
 9. The best ten minutes of your life
 10. Steppin’ in it
 11. Mr. Clean
 12. One phone call

www.rockcandyfunkparty.com

Betyg: 7 / 10

Jukka Paananen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.