Skivtips, i backspegeln 1984

Då kör vi ett gäng plattor som försvunnit i musikhistoriens gigantiska arkiv, denna gång från 1984.

mallar52

Tommy Shaw – Girls With Guns

Tommy släppte på 80-talet tre grymma soloplattor i sina pauser från hemma-bandet Styx. Skillnaden är att hans egna skivor var poppigare och mer AOR än Styx med sina musical-influenser. ”Girls with guns” var skiva nummer ett och titellåten lyckades ta sig upp till en 6:e plats på USA:s rocklista när det begav sig. Finns nu att köpa på remaster.

mallar53

Andy Fraser – Fine Fine Line

Andy Fraser från inga mindre än gamla blusrockgruppen Free släppte 1984 en fin AOR platta med poppigt uttryck. Han sjunger själv på skivan. Framförallt titellåten är en klassiker som ingen borde missa!

mallar54

Russ Ballard – Russ Ballard

Låt er inte luras av det otroligt trista omslaget. Denna skiva har en fantastisk produktion och många lika fantastiska låtar. Jag spelade sönder denna skiva det året och i synnerhet ”Voices” och ”In the night”. Lyssnar fortfarande ofta på dessa låtar + skivan. Tröttnar aldrig!

mallar55

Billy Rankin – Growin´ up too fast

Denna skiva spelades också om och om igen. Gitarristen från Nazareth släppte eget som ”Baby come back”, ”Burning down” (inspelad av Meat Loaf två år senare), ”Where are you now” (släpptes även av Nazareth men mer melankoli i denna version). Tyvärr har jag aldrig sett denna skiva på CD och ännu mindre på remaster. Den förtjänar absolut att dammas av!

mallar56

Stone Fury – Burns like a star

Lenny Wolf från Kingdom Come innan själva Kingdom Come så att säga. Hans lätt igenkännliga röst präglar förstås hela skivan men redan här var han en vass låtskrivare. Denna ska visst finnas på CD men jag har inte lyckats hitta någon ännu. Ni som gillar Kingdom Come eller högklassig AOR/hårdrock får inte missa denna guldklimp!

Återkommer med fler tips!

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.