Transport League – A diezel Smelling Aftershock

Print
Transport League – A Diezel Smelling Aftershock

Ett par månader efter släppet av den fruktlöst svängiga Boogie from hell återkommer Göteborgsbandet Transport League med en EP kallad A diezel smelling aftershock. Plattan innehåller tre spår, och är liksom förstnämnda platta inspelade vid samma tillfälle i IF-studios med ljudekvilibristen Roberto Laghi bakom mixerbordet. Detta har alltså resulterat i ytterligare en ytterst välljudande och gruvligt svängig platta. Spåren på A diezel smelling aftershock kom alltså inte med på senaste alstret  men hade med råge funnit sin plats bland de övriga ”pärlorna”. Transport League har enligt min mening ett helt eget sound, där deras brutala men samtidigt otroligt svängiga deathboogie känns helt unik. Tony Jelencovic har en kraftfull och uttrycksfull pipa som levererar det vokala budskapet med stor känsla, inlevelse och makalös kraft. Tillsammans med de övriga musikerna i bandet levereras ett så brutalt sväng och ett så medryckande groove, att det enligt min mening gör bandet till ett av de absolut intressantaste banden på den Svenska metal-scenen idag.

Genom senaste alstret Boogie from hell återgick bandet mer till det sound som man hade i början av sin karriär, och som då toppades av den grymma plattan Super evil. Kvaltitetsmässigt är de nya låtarna ganska jämbördiga, även om de inledande King of doom och A pork named jack nog är de som har satt sig bäst. Låten Speedhead är en recyclad låt som gavs ut som singel för ett par år sedan, men som här har ”hottats” upp ytterligare. EP:n släpps som digital nedladdning, men även som en strikt limiterad cd-utgåva i trehundra handnumrerade / signade exemplar vilken självklart är ett måste för alla Transport League-fans.

Transport League – A Diezel Smelling Aftershock

Hoffa Communications

  1. King of doom
  2. A pork named jack
  3. Speedhead

www.facebook.com/transportleague

Betyg: 8 / 10

Staffan Vässmar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.