Night Ranger – High Road

NIGHTRANGER
Night Ranger – High Road

Night Ranger hade som många andra band sin storhetstid under 80-talet då guld- och platinaskivor avlöste varandra. Med sin melodiska hårdrock med rötter i både 60- och 70-talet skördade de sina framgångar. 1988 släpptes svanesången Man In Motion som var (och är) en grymt underskattad skiva. Sålde nästan ingenting och Night Ranger tog därför en längre paus.

Som vi vet idag så rider många gamla band på den nostalgivåg som rått nu ett tag. Night Ranger är inget undantag. De nöjer sig med att göra två-tre bra låtar per skiva så att de kan ändra lite i sin setlista. Av videon till High road att döma så verkar de ändå ha kul tillsammans och det är ju det viktigaste. Det smittar av sig.

Trots det har jag svårt för denna skiva. Den har inget bra flow och det verkar som att de bara satt ihop några låtar till en skiva och släppt den. Jag får ingen feeling att den skulle vara genomtänkt och genomarbetad. High Road skulle lika gärna kunna vara en live-skiva. Melodisk hårdrock blir, i mitt tycke, alltid bättre när den får produceras ordentligt.

Jag kan ändå njuta av balladen Don´t live here anymore. Trots det får skivan som helhet bara knappt godkänt.

Videon Night Ranger – High Road

 

Night Ranger – High Road
Frontiers Records

1. High Road
2. Knock Knock Never Stop
3. Rollin’ On
4. Don’t Live Here Any More
5. I’m Coming Home
6. X Generation
7. Only For You Only
8. Hang On
9. St. Bartholomew
10. Brothers
11. L.A. No Name

http://nightranger.com

Betyg: 5 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.