Ace Frehley – Space Invader

Ace Frehley Space Invader
Ace Frehley – Space Invader

Hur skulle man reagera om man på 1970-talet hamnade i en värld full av pengar, sex, droger och sprit bara på grund av att man spelade gitarr i ett band. För Ace blev frestelserna för stora och han sumpade sin plats i KISS ett par-tre gånger minst. För den gamla KISS-publiken framstår Ace ändå som den enda riktige rockaren/rebellen i bandet. Han var den coole som alltid hade en skum kommentar eller ett sjukt skratt att ta fram i intervjuer. Den mest kända intervjun är väl den med Tom Snyder från oktober 1979. (se länk nedan)

KISS (Gene och Paul) var även väl medvetna om att Ace soloskiva från 1978 var den som sålde mest av alla medlemmarnas. Ace gick bara in och körde sin rock n roll a´la KISS som vanligt och det var precis det publiken ville ha. KISS var ju trots allt världens största band vid denna tid. Men kalkonfilmen KISS meets the phantom of the park samt bristen på en gemensam KISS-platta tog udden av bandets popularitet. Även om bandet fick en gigantisk hit med I was made for lovin´you följande år så var det många fans som hittade nya idoler att följa. Sedan vet vi att KISS mer eller mindre hade en svacka tills de torkade av sig sminket 1983. Då var Ace redan ute ur bilden sedan ett par år tillbaka.

Ace fortsatte sin solokarriär under senare halvan av 1980-talet och släppte tre skivor mellan 1987-1989. Därefter skulle det dröja ända till 2009 innan nästa kom. Då vet vi förstås att original-KISS satte på sig sminket igen 1996 och gjorde sig en förmögenhet på att turnera i fyra-fem år innan bubblan sprack igen.

 

Nu fem år sedan förra plattan släpps då en ny. Inledande titellåten Space invader är en rocklåt som har en discoaktig refräng vilket bara passar in bra. Hade nästan önskat att han retats mer och gett den ett mer dansant trumbeat. Första singeln Gimme a feelin har ni säkert redan hört. En helt okej Ace-låt men lite tråkig i mina öron. Gillar då I wanna hold you bättre som låter lite The Sweet möter KISS ungefär. Covern på Steve Millers The Joker (utan busvisslingen) är även den godkänd. Sin vana trogen avslutar han skivan med en instrumental låt.

Att lyssna på hela skivan i sträck blir lite mastigt men i små portioner går den an. Tycker ändå att Ace har gjort ett klart godkänt jobb även denna gång!

FAKTA: Omslaget är gjort av ingen mindre än Ken Kelly som gjorde de odödliga omslagen till KISS-skivorna Destroyer och Love Gun.

Ace Frehley – Space Invader
Steamhammer/SPV

1. Space Invader
2. Gimme A Feelin` (radio edit)
3. I Wanna Hold You
4. Change
5. Toys
6. Immortal Pleasures
7. Inside The Vortex
8. What Every Girl Wants
9. Past The Milky Way
10. Reckless
11. The Joker
12. Starship

www.acefrehley.com

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

2 svar på ”Ace Frehley – Space Invader”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.