Mike Tramp – Museum

MT_4p-digipak.indd
Mike Tramp – Museum

Mike Tramp går vidare från White Lion med ännu en halvakustisk platta. För ett år sedan släpptes Cobblestone Street där Mike visade en lite nyare sida, nu som singer-songwriter och herr Tramp följer här upp med nya fullängdaren Museum som i mycket tar vid där förgående skivsläppet slutade. Redan efter första lyssningen slår det en att Mike funnit ett vinnande koncept, lågmält men ändå med så träffande texter och jag finner här idel starka spår. Mina tankar går obehörigen till ”guden” inom genren Mark Spiro.

Trust In Yourself den inledande låten sätter omgående nivån på albumet och på nästa spår New World Coming är man liksom fast. Moget framtoning javisst men konceptet står sig rakt igenom och behöver man en relax-stund så är denna platta att rekommendera. Vill man härleda mer musikaliskt så är Tom Petty också ett namn som dyker upp i tankarna när man hör flertalet av spåren som exempelvis Freedom.

Mike sammanfattar själv rätt så träffande om sin nya skapelse med följande ord: ”There’s no makeup or make believe at my ”Museum”, but plenty of truth, heart and soul”.

Mike Tramp – Museum
Target Records

1 Trust In Yourself
2 New World Coming
3Down South
4 Better
5 Freedom
6 Commitment
7 And
You Were Gone
8 Slave
9 Mother
10 Time For Me

www.miketramp.dk

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.