Dalton – Pit Stop

dalton-pit-stop-front-cover

Dalton – Pit Stop

Jag blev minst sagt lite skeptisk när jag såg att Erik Mårtensson producerat denna skiva. Suck, tänkte jag, klyschornas mästare är i farten igen. De orden fick jag snabbt äta upp. Kanske är det så att han äntligen fått ett bra band att producera för detta band LEVER i allra högsta grad. De formligen sprudlar av entusiasm, känsla och spelglädje skivan igenom. De flesta låtar håller även toppklass och lyckas undvika de värsta klyschorna för oss som varit med ett tag.

Musikaliskt smälter de nya låtarna ihop med deras tidigare skivor från 1987 och 1989 fast de nya är vassare. Här finns hair-metal-smockor som de två inledande Ready or not och Hey you samt avslutande TGIF (thank god it´s Friday). Här finns också den briljanta allsångs-dängan Here we are vilken är min personliga favorit. Vill man varva ner lite finns även den fina balladen Follow your dreams att tillgå. Bara för att nämna några.

Sammanfattningsvis en bra och varierad skiva som visar ett band som fortfarande är pigga och hungriga. Ni som saknar nerlagda Wig Wam blir nog glada av denna skiva!

Bo Lindmark – lead vocals Mats “Dalton” Dahlberg – drums, backing vocals Anders Lindmark – bass, backing vocals Leif Westfahl – lead guitar, backing vocals Ola Lindstrom – keyboards, backing vocals.

Dalton – Pit-Stop
Frontiers Records

1. Ready or Not
2. Hey You
3. Don’t Tell Me Lies
4. Follow Your Dreams
5. Up & Down
6. Bad Love
7. One Voice
8. Here We Are
9. Something for the Pain
10. 50/50
11. TGIF

www.facebook.com/DaltonSweden

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.