Devon Allman – Ragged & Dirty

Devon Allman – Ragged & Dirty

Devon Allman – Ragged & Dirty

Sångaren, gitarristen och keyboardisten Devon Allman har gett ut två album med Devon Allman´s Honeytribe och två med supergruppen Royal Southern Brotherhood. Men med sitt andra soloalbum ”Ragged & dirty” toppar Allman allt han tidigare satt sitt namn på.

Det är omöjligt att inte tänka Robert Cray när man lyssnar på ”Ragged & dirty”. Grunden är blues fast med färggranna band till amerikansk 70-tals r´n´b och soul. Det är med andra ord avspänt, ohyggligt välspelat och tight i en produktion som är luftig, polerad men samtidigt jordnära och levande.

Bredden i låtmaterialet bidrar till att albumet har ett naturligt flyt. Covern på The Spinners ”I´ll be around” är soulmusik som ur en romantisk komedi med Julia Roberts i huvudrollen, den struttiga ”Traveling” funkig som i Lenny Kravitz medan Otis Taylors ”Ten million slaves” påminner lyssnaren om bluesens ursprung. Allman är i fantastisk form och hans sånginsats här matchar hans redan erkänt flexibla och mönstergilla gitarrspel. Instrumentala ”Midnight Lake Michigan” är en uppvisning i smakfullhet men det finns inte ett spår som känns som utfyllnad. Jag saknar möjligen någon ytterligare pulshöjande och rockigare låt utöver inledande ”Half the truth”, Luther Allisons ”Ragged & dirty” och ”Blackjack heartattack”, men kvalitén på albumet är så god att Allman mycket överraskande faktiskt slår salongsbluesmästaren Cray på dennes hemmaplan.

Devon Allman – Ragged & Dirty
Ruf records/Border

1. Half the truth
2. Can’t lose ’em all
3. Leavin’
4. I’ll be around
5. Traveling
6. Midnight Lake Michigan
7. Ten million slaves
8. Blackjack heartattack
9. Back to you
10. Times have changed
11. Ragged & dirty
12. Leave the city

http://www.devonallmanband.com/

 

Betyg: 8/10

Jukka Paananen

1 svar på ”Devon Allman – Ragged & Dirty”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.