The Budos Band – Burnt Offering

Budos Band, The - Burnt Offering - 2014

The Budos Band – Burnt Offering

Albumet Burnt Offering är mitt första möte med The Budos Band och musiken är oerhört cool men det är minst lika svårt att beskriva den. De har tydligen en förkärlek till Black Sabbath och Pentagram, vilket kanske går att höra, men det är i ytterst små doser på detta deras fjärde studioalbum. Nej istället är det soul och funk från det gyllene sjuttiotalet som gäller med en nypa Iron Butterfly nedvevat i grytan. Men det stannar inte där. Då de istället för sång har en härlig blåssektion beståendes av trumpeter så blir det med en gång väldigt egensinnigt. Tankarna förs till någon av filmmusikgeniet Ennio Morricones västernrullar eller en supercool Quentin Tarantino-film med en lika cool handling. Detta tiomannaband bjuder alltså in till en psykedeliskt stund i ett avslappnat musikaliskt landskap där loungesväng och trumpeter dominerar. Men allt är inte frid och fröjd även om jag njuter i fulla drag. Det blir efter ett tag ganska så enahanda. Låtarna har en tendens att flyta ihop och något som hade brutit av ett par gånger hade behövts. Jag kan nästan föreställa mig hur mycket coolare det hade blivit med en soul- eller bluessångerska i ett par av låtarna. Oavsett så har dessa amerikaner levererat ett oerhört njutningsfullt album som jag mer än gärna kommer att återkomma till i framtiden. Gärna med ett glas rödvin eller två.

The Budos Band – Burnt Offering
Daptone Records/Border Music

1. Into the Fog
2. The Sticks
3. Aphasia
4. Shattered Winds
5. Black Hills
6. Burnt Offering
7. Trail of Tears
8. Magus Mountain
9. Tomahawk
10. Turn and Burn

http://thebudos.com

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.