Riot V – Unleash the Fire

Riot V - Unleash The Fire - 2014

Riot V – Unleash the Fire

Få bandnamn är väl så berättigade som Riot V. När Riots grundare och gitarrist Mark Reale gick ur tiden för några år sedan så var det på tok för tidig och lämnade många fans törstande efter mer musik. Bandet hade nämligen året innan släppt albumet Immortal Soul (2011) som fick många fans att tro på en ny storhetstid för bandet. Men så blev det inte. Eller kanske ändå? Riot V gör nämligen sitt bästa för att upprätthålla arvet efter Mark Reale och hans Riot. Inte nog med att tillägget V i namnet tydligt visar att detta är den femte upplagan av Riot så gör dom även sitt bästa för att inte svika fansen med det musikaliska. Det är fortfarande gammal hederlig power- och heavy metal med melodiösa refränger och tydliga gitarrmelodier som gäller. Nye sångaren Todd Michael Hall (Burning Starr) är ingen Tony Moore men klarar sig ändå galant när han ger röst åt musiken. Nye gitarristen Nick Lee gör inte bort sig heller när han duellerar med Mike Flyntz som gör sitt bästa att fylla Mark Reales skor. Tillsammans har de spelat in ett album som inte kommer i närheten av klassikern Thundersteel (1988) men ändå står sig bra mot förra plattan Immortal Soul. De har dessutom lyckas ge det en liten egen touch känns det som och kan bara de gamla fansen inte vara för inskränkta så tror jag Riot V kommer bli bemötta med öppna armar. Själv hade jag gärna haft fler starka refränger och några till riktiga upptempostänkare för att jag skulle höjt betyget något. Men ge grabbarna lite tid så kan kanske den där nya storhetstiden kommer, vem vet?

Riot V – Unleash the Fire
Steamhammer/SPV

1. Ride Hard Live Free
2. Metal Warrior
3. Fall from the Sky
4. Bring the Hammer Down
5. Unleash the Fire
6. Land of the Rising Sun
7. Kill to Survive
8. Return of the Outlaw
9. Immortal
10. Take Me Back
11. Fight Fight Fight
12. Until We Meet Again

www.areyoureadytoriot.com

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.