Brant Bjork and the Low Desert Punk Band – Black Power Flower

Brant Bjork And The Low Desert Punk Band - Black Power Flower - 2014

Brant Bjork and the Low Desert Punk Band – Black Power Flower

Det finns ökenrävar och så finns det Brant Bjork. Ökenrävarnas ökenräv. Ända sedan bildandet av stonerrockpionjärerna Kyuss så har den gode Brant fortsatt att leverera högklassig ökenrock oavsett vilken konstellation han än har ingått i. Denna gång har han slagit ihop sina sandsäckar med trion Low Desert Punk Band och resultatet är ännu ett ökenrockalbum av högsta rang. Tunga släpande riff med gott om dist, gungande basmelodier, medryckande refränger och ett småpsykedeliskt skimmer över alltihopa. Kort och gott ökenrock så som vi har vant oss att Brant Bjork levererar den. Framförallt har han ett omisskännligt gungande groove i det mesta han spelar in och det är det som gör nya albumet Black Power Flower så njutbart. Det spelar ingen roll om det är Black Sabbath-tyngd som i inledande Controllers Destroyed, mörker som i Boogie Woogie On Your Brain eller lite sluggande gitarrer som i That’s a Fact, Jack så får han det alltid att gunga skönt. Herr Bjork har även lyckats få till en lagom variation på låtarna och Low Desert Punk Band skänker en uppfriskande energi till musiken. Det gör att jag mer än gärna återvänder till skivan om och om igen. Jag har aldrig varit i Nevadaöknen men den varma och lite torra ljudbilden som de har rattat in på detta album tar tillsammans med musiken med mig på en resa rakt ut i det karga landskapet. Där ute så gungar jag sakta fram i takt till musiken och inser att detta inte är det bästa jag har hört inom den fuzziga ökenrocken men det är inte långt ifrån.

Brant Bjork and the Low Desert Punk Band – Black Power Flower
Napalm Records/Border Music

1. Controllers Destroyed
2. We Don’t Serve Their Kind
3. Stokely Up Now
4. Buddha Time (Everything Fine)
5. Soldier of Love
6. Boogie Woogie On Your Brain
7. Ain’t No Runnin’
8. That’s a Fact, Jack
9. Hustler’s Blues
10. Where You From, Man

www.brantbjork.com

 

Betyg: 9/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.