Eric Sardinas & Big Motor – Boomerang

Eric Sardinas And Big Motor - Boomerang - 2014

Eric Sardinas & Big Motor – Boomerang

Den amerikanske gitarristen Eric Sardinas är tillbaka med ett tredje album uppbackad av kraftpaketet Big Motor och det svänger som sig bör. Bluesigt gung kombineras med klassiskt rock’n’roll-sväng och det är svårt att sitta still. Lägg där till att Sardinas blandar friskt mellan akustiskt, elektrisk och steelgitarr och när vi får in lite orgel i Bad Boy Blues så ger också det en extra dimension till musiken. Eller som när han tar klivet från den rökiga rockklubben och ut i träskbluesens förlovade land i Morning Glory och låter enbart den akustiska gitarren ljuda. Då blir i alla fall jag lite extra glad och skivan får ett mer dynamiskt uttryck. En annan höjdare är det tunga bluessvänget i den gamla Elvis-hiten Trouble som avslutas med ett rock’n’roll-inferno. Annars är det nog helheten som är skivans styrka. Det finns egentligen inga direkta dalar även om topparna är lätträknade. Det är istället en oerhört trevlig stunds musiklyssnade som med fördel går att applicera i stereon för att sätta lite extra fart på festen. Mycket av det kan tillskrivas den energi som ljudbilden utstrålar. Bandet har verkligen lyckats att kapsla in en känsla av att de spelar live och det är alltid något att eftersträva enligt mig. Det finns egentligen inte så mycket mer att tillägga än att Eric Sardinas och den stora motorn har släppt ytterligare ett utmärkt album fyllt med blues’n’roll.

Eric Sardinas & Big Motor – Boomerang
Jazzhaus Records/Border Music

1. Run Devil Run
2. Boomerang
3. Tell Me You’re Mine
4. Morning Glory
5. Bad Boy Blues
6. If You Don’t Love Me
7. Trouble
8. Long Gone
9. How Many More Years
10. Heavy Loaded

http://www.ericsardinas.co.uk

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.