Pavlo’s Dog – The Pekin Tapes

Pavlovs-Dog-The-Pekin-Tapes1973

Pavlo´s Dog – The Pekin Tapes

Pavlo´s DogThe Pekin Tapes är ännu ett skivsläpp som hittats i gömmorna. Inspelningen är från 1973 tillika de första kända inspelningarna från detta kultband. Från början var den tänkt att bli debutalbumet men när ABC Records hörde inspelningen sändes bandet tillbaks till studion. Skivbolaget hade då signerat gruppen för den anmärkningsvärda höga beloppet $650.000 som då var den högsta signeringen för en nykomling någonsin.

Man trodde dessa inspelningar var borta för alltid då Golden Voice Studion brann ner 1977 inkluderat masterbanden med The Pekin Tapes. 2014 helt oväntat hittades en kopia i en privat samling och musikvärlden får nu tillfälle att åter höra albumet som var tänkt att bli debuten.

Tio spår plus fyra demolåtar är här resultatet och en tidsresa till möjligheternas tid med Flower Power vågen och alla andra influenser som återspeglades under tidiga 70-talet. Jazz, pop, blues, funk, rock.. ja här presenteras de flesta stilar. Själv helt oinvigd i gruppen går tankarna till band som Focus, Ekseption och med David Surkamps rätt så gälla röst och unika vibrato är det svårt att undvika en jämförelse med en viss känd Rush vokalist fast här i mer extrem variant.

För den inbitne fansen måste detta vara rena guldgruvan, för oss andra känns det mer som en samlingsplatta från tiden det begav sig. Ändå en helt klart lyssningsvärd alster och ett bra tillfälle om man vill uppleva musiken på sena 60-tal tidiga 70-tal.

Pavlo´s Dog – The Pekin Tapes
Rockville Music/Soulfood Music

01 Subway Sue
02 Natchez Trace
03 Time
04 Stomp Water Magic
05 It’s All For You
06 Song Dance
07 Dreams
08 Clipper Ship
09 Fast Gun
10 Preludin & Fellacio in E minor

Bonus
Early demo versions, rec. 3/1973)
11 Brand New Day
02 Natchez Trace
03 Fast Gun
04 I Wish It Would Rain

https://www.facebook.com/pavlovsdogband

 

Betyg: 6/10

Conny Myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.