Wings – Wings at the Speed of Sound

Wings_Speed-of-Sound-cover

Wings – Wings at the Speed of Sound

Efter mästerverket ”Venus and Mars” (1975) var nästa Wings-album närapå dömt till antiklimax. Till denna uppföljare (1976) tog Paul McCartney därtill risken att låta övriga bandet ta för sig mer av utrymmet. Detta funkade både bra och dåligt. Linda McCartneysCook of the House” är som bäst smågemytlig och trummisen Joe Englishs sånginsats i ”Must do Something About It” kanske adekvat. Denny Laines egenhändigt skrivna/sjungna ”Time to Hide” är däremot en skönt drivande rocker i Stephen Stills-skolan, medan gitarristen Jimmy McCullochsWino Junko” både svänger och siar – ett par år senare var McCulloch död i överdos. Fast när det kommer till kritan är Paul McCartneys eget material ändå bäst. ”Beware My Love”, ”She’s My Baby” och ”Let Em In” heter favoriterna, även om jag med tiden (åldern?) börjat känna allt större acceptans även för den sjukligt sockersöta ”Silly Love Songs”. Bonusskivan är inte överdrivet intressant, då den mestadels består av studiodemos av de låtar vi hör redan på ordinarie skiva. Visserligen bjuds vi en ”Beware My Love” med Led Zeppelins John Bonham på trummor, men särskilt upphetsande eller sinnesvidgande är detta inte.

Förresten – märklig titel på en i det stora hela så lugn och soft skiva.

Wings – Wings at the Speed of Sound
Concord/Universal

1.Let ’Em In
2.The Note You Never Wrote
3.She’s My Baby
4.Beware My Love
5.Wino Junko
6.Silly Love Songs
7.Cook of the House
8.Time to Hide
9.Must Do Something About It
10.San Ferry Anne
11.Warm and Beautiful

Betyg: 6/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.