Night – Soldiers of time

night

Night – Soldiers of time

Linköpingsbandet Night ger nu ut sin andra skiva av klassisk heavy metal. Här återfinns referenser från band som Angelwitch, A-II-Z, Witchfinder General, Iron Maiden och även Bathorys fria ande svävar lite över soundet. Det är skitig, live och true metal vi får här.

Det kan ta ett par lyssningar att vänja sig vid den enkla produktionen men sedan lyser bandets kvaliteter igenom. Låten Above the ground är en enkel men samtidigt lysande låt som verkligen visar detta bands egen identitet på ett bra sätt. Towards the sky med sin mix av akustiskt och elektriskt låter också eget och bra. Plattans diamant är dock den avslutande Stars in the sky som känns som en blivande klassiker för bandet. Den börjar akustiskt och lite vemodigt men på ett starkt sätt. Den fina inledande gitarrslingan återkommer i låten och är dess stomme rakt igenom.

Sammanfattningsvis känns det som att mitt tonårsjag hade uppskattat detta mer än vad mitt vuxna jag gör. Förutom Stars in the sky så kommer jag personligen inte att återvända till denna skiva men är du ung idag och gillar lite opolerad men ändå halvmelodisk metal stöpt i sin ursprungligaste form i början av 1980-talet, så för all del, passa på och njut. Livet är kort och det gäller att hänga med i alla dess skiftningar fullt ut.

En eloge till Mattias Frisk som gjort omslaget. Hans stil påminner lite om Hans Arnolds och det ska ses som en komplimang och inget annat.

Night – Soldiers of time
Gaphals

1. Waiting For The Time
2. Across The Ocean
3. We’re Not Born To Walk Away
4. Above The Ground
5. Towards The Sky
6. Secret War
7. Kings And Queens
8. Ride On
9. Wanderlust
10. Power
11. Stars In The Sky

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.