Bonafide – Denim Devils

Bonafide - Denim Devils

Bonafide – Denim Devils

Sveriges svängigaste band fortsätter sin riffrockiga bana och levererar ytterligare ett solitt album. Bonafides förra albumet Bombo (2013) tog ett steg ifrån den bluesigare väg som dess föregångare Ultimate Rebel (2012) styrde in på och på nya given så fortsätter bandet den utvecklingen. Denim Devils som verket heter har spelats in så gått som helt live i studion för att fånga den känsla både bandet och deras fans känner under konserterna och visst är det lite mer direkta låtar de har fått till. Men med det sagt så är nog detta alster även ett av bandets mer varierade vilket förstärker den dynamik som började infinna sig redan på närmaste föregångaren. Skivan sprakar dock igång med ärtiga Round and Round som med med sin korta spellängd aldrig sätter sig riktigt men blir ändå ett bra avstamp på skivan. Efterföljande Hold Down the Fort är tryggt AC/DC-riffande i Bonafide-skrud med en stabil refräng som tar oss tillbaka i tiden i bandets skivkatalog. Låten Killer fortsätter på den raka riffrockens väg men med ett lite högre tempo som försetts både med sväng och gung. Sedan överraskar bandet med Get a Grip som är lite mer sansad med ett Led Zeppelin-doftande sound och bjuder på något som Bonafide aldrig tidigare haft med på någon skiva. Hit kan man även räkna in elfte spåret Missing You som är en powerballad med ett klart existensberättigande men blir lite för lång i mitt tycke. Om vi fortsätter på den mer melodiösa sidan av bandet så hittar vi One Kiss som med sina Foo Fighters-vibbar blir mer medryckande än tidigare nämnda Get a Grip. Men det är ju den enkla hårda rocken som jag uppskattar mest med bandet och med låten 50/50 så händer det grejer! Med ett yxhuggsvasst riff så tar bandet oss tillbaka till början av karriären och detta är varför jag älskar Bonafide så mycket. Det sköna bluesgunget i Good Stuff får mig att må så där härligt bra i hela kroppen och med Rock N Roll Lifestyle tas vi återigen tillbaka till bandets tidiga material med ett enkelt men ack så effektivt sväng och riff. Jag måste även plita ner This One’s For You som en solklar favorit på skivan. Med ett nästan Danko Jones-uppkäftigt riffande så ger de oss en sista omgång innan skivan snurrat klart. En värdig avslutning som föder ett sug efter att snurra igång skivan en gång till. Faktum är att jag sällan behöver en anledning för att spela en Bonafide-skiva en gång till och Denim Devils är inget undantag. Skivan är bandet kanske mest varierade till dags dato och ett givet köpt för alla oss som förstått storheten med dessa svenska rockkungar.

Bonafide – Denim Devils
Off Yer Rocka Recordings

1. Round and Round
2. Hold Down the Fort
3. Killer
4. Get a Grip
5. 50/50
6. Good Stuff
7. Rock N Roll Lifestyle
8. One Kiss
9. Who am I to Judge
10. Missing You
11. The Game
12. This One’s For You

www.bonafiderocks.com

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.