Father & Son – Unholy Ghost

Безымянный-4
Father & Son – Unholy Ghost

Stockholmsbaserade Father & Son vill absolut inte förknippas med bandet Ghost. Även om deras förebilder också är rotade i den gamla myllan. Vi pratar förstås Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin och liknande. Det gör inget om man jämför med nyare band som Rival Sons och Black Label Society heller. Men inte Ghost för helvete! 🙂

Lyssnar man på nya skivan så förstår man varför. Medan Ghost försöker göra något eget och nytt i retro-genren, så låter sig Father & Son ogenerat frottera sig med sina förebilders ljudbilder. Här har vi lite Lucifer-hyllningar hit och dit. Det är mestadels mörkt och tungt. Sedan helt plötsligt river de också av låtar som Somebody who cares och Let it out där det svänger hej vilt. De har även fått in en låt i en mexikansk skräckfilm Scherzo Diabolico med Anno Domini Satanicus vilket är år 1 om jag inte missminner mig. Som ni märker en skiva med en hel del bredd eller dynamik om ni så vill. Det enda som störde mig i början var sångarens röst men efter ett tag så vänjer man sig. Den är lite svår att beskriva men lyssnar ni så förstår ni säkert vad jag menar.

Låtarna är av ganska god kvalitet men ibland önskar man att de bara släppt loss lite även i de tyngre låtarna. Någon lite överraskande grej med basen eller trummorna. Sån där subtil grej som kan lyfta en hel låt så det inte blir för förutsägbart. Det blir nämligen det emellanåt. Lite stelt och stiff helt enkelt. Med det sagt så vill jag ändå säga att det låter väldigt bra för att vara den numera lite uttjatade retrorock-genren.

Ett klart godkänt hantverk!

Father & Son – Unholy Ghost
Klubb Super 8 Fonogram

1. Sho Swede Blues
2. Holy Ghost
3. The Enemy Of My Enemy
4. The Rats Are Leaving The Ship
5. A Good Day To Die
6. Anno Domini Satanicus
7. Mother Of Graveyards
8. Gloom Room
9. Let It Out
10. The Human Dilemma
11. Somebody Who Cares

Bästa spår: A good day to die, Somebody who cares och Holy ghost

 

Betyg:6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.