Cromwell – Black Chapter Red

Cromwell_-_FRONT
Cromwell – Black Chapter Red

 

Bandet bildades redan 1993 och första fullängdaren ”Burning Banners” kom ut 1997. Musiken inspirerades med grupper som IQ, Pallas och Jadis inom den neoprogressiva genren. Cromwell var aldrig tänkt som ett professionellt band utan mer på hobbynivå. Nu 19 år senare är de tillbaks med originalmedlemmarna Eric Trauzettel och Wofgang Täffner samt nytillskotten Holger Weckbach och Frank Nowack.

Black Chapter Red – ja hur har de nu lyckats med nysatsningen? ”Sound” och produktionsmässigt befinner vi oss fortfarande lite på nittiotalet, musiken är ändå en behaglig upplevelse. Här finns det mesta man kan önska sig  för oss som diggar genren neoprogressiv rock. Melodierna, kompositionerna, taktändringarna och inslag av det mera klassiska. Det saknas dock en del utstickare från grundmallen, vi befinner oss i landet lagom men som sagt det är fortfarande en behaglig resa som med fördel intages i viloläge.

Godkänd insats från ”hobbybandet”, nästa steg med lite mera tyngd och utstickare så kanske de hamnar i landet där deras inspirationsband befinner sig?!

Cromwell – Black Chapter Red
Progressive Promotion Records

1. Starlit Sands (8:20)
2. Black Confetti (6:12)
3. Roots (6:49)
4. The Lights (3:24)
5. November Sky (6:00)
6. Black Chapter Red (8:16)
7. Kissing Dynamite (4:04)
8. Deep Down (6:13)
9. End Of Life (6:41)

www.facebook.com/cromwellprogmusic

http://cromwell.de/home

 

Betyg: 6/10

Conny Myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.