Freedom Call – Master Of Light

freedom_call_master_of_light_red_web

Freedom Call är lite som Manowar fast gladare. Kanske även som Blind Guardian i vissa stunder fast, just det, gladare. Låtarna är positiva och medryckande och det är power metal vi pratar om. Stora allsångsrefränger som framförs i kör.

Idag när världen inte riktigt vet vad nästa steg blir, och onda makter konspirerar överallt så är det skönt att band som Freedom Call finns. De bjuder på sig själva och vill att du ska må så bra som möjligt. Fjantar kanske några skulle säga. För mycket dur i musiken kanske någon säger. Som världen ser ut borde de inte vara så glada kanske ytterligare några säger.

Tack och lov säger jag. In med muntergökarna också och inte bara dystergökar. Precis som om det skulle vara mer cred att bröla om världens undergång i tid och otid. Ibland kan det vara på sin plats men jag vill även ha musik som piggar upp lite och det gör Freedom Call med besked. Det är även snyggt producerat och skickligt framfört. Sångaren är extraordinär vilket kanske inte är så konstigt då pappan är operasångare.

Så vill ni skråla med i ett gäng arenarefränger som garanterat får er på gott humör är detta skivan för er. Ni som är lite dystrare av er vill jag slå ett slag för svenska Vindra med Mournful day. Mycket bra också!

Freedom Call – Master Of Light
SPV/Steamhammer

1. Metal is for everyone
2. Hammer of gods
3. A world beyond
4. Masters of light
5. Kings rise and fall
6. Cradle of angels
7. Emerald skies
8. Hail the legend
9. Ghost ballet
10. Rock the nation
11. Riders in the sky
12. High up

www.freedom-call.net

 

Betyg:  7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.