The Answer – Solas

the-answer-solas_web

Den nya skivan är märkt av sångarens personliga tragedi med sin för tidigt födde son som kämpade för sitt liv i flera månader. Han säger själv att denna erfarenhet fick honom att se saker och ting i ett annat ljus. Livet vill säga. Ett tag var det till och med osäkert om bandet skulle spela tillsammans igen men sångaren säger att han, när det värsta var över, hade mycket att säga och musiken kom tillbaka till honom. Solas är det gaeliska ordet för ljus. Ni vet, det goda segrar till slut.

Skivan öppnar med titellåten Solas som är en melankolisk och mörk låt trots sitt namn. What the light don´t fills, the darkness kills. En stark låt som ändå kräver lite tid för att sätta sig. Ett genomgående tema skivan igenom kan man säga. De mer direkta uptempo-låtarna typ Follow me och Dead of the night eller varför inte Long live the renegades lyser med sin frånvaro här. Därmed inte sagt att kvaliteten har sjunkit. Det är en annan slags energi vi får ta del av istället. Jag kommer på mig själv att tänka på Led Zeppelin III och Free at last med Free. Det är lite den andan över denna skiva. Lite mer hippie-betonad men ändå med foten intakt i rock och bluesmyllan.

Jag gillar det. Ovanstående skivor är ständiga favoriter jag ofta återkommer till. Hoppas denna skiva växer lika fint som de.

The Answer – Solas
Napalm Records

1. Solas
2. Beautiful World
3. Battle Cry
4. Untrue Colour
5. In This Land
6. Thief Of Light
7. Being Begotten
8. Left Me Standing
9. Demon Driven Man
10. Real Life Dreamers
11. Tunnel

https://www.facebook.com/theanswerrock/

http://www.theanswer.ie/

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.