Knifven – Brinner

Den tveksamhet jag kunde uppleva på debuten Skuggfigurer är som bortblåst nu när Knifven levererar sin andra slagserie med högenergisk svensk punk. Att begränsa det till svensk punk är kanske inte helt rätt i och för sig. Visst är KSMB den tydliga måttstocken men både gamla The Clash och de amerikanska tungviktarna i Bad Religion går att jämföra med. Eller jämföra, ingen idé att jämföra heller för den delen. Knifven och albumet Brinner är okonstlad punk på svenska. Det är snabbt och energiskt men ändå medryckande med en och annan klistrig refräng. Knogmackan Pusslet och titelspåret med sin popnerv är en hejdundrande inledning där bandet direkt sätter toner på sin identitet och det är toner av högsta kvalité. Tyvärr håller inte hela skivan samma pondus och karisma som den inledande duon men är ändå tillräckligt stabilt så man inte hinner stanna upp. Ett fantastiskt trevligt album som alla fans av svensk punk borde kolla upp.

Knifven – Brinner
Gaphals

1. Pusslet
2. Brinner
3. Farsan (Tarzan)
4. Grå
5. Vår Rätt
6. På!
7. Dumma
8. Flykten
9. 77
10. Mollgan

www.facebook.com/Knifven/

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.