Cast – Power And Outcome

Hur i hela friden har jag lyckats undgå höra detta band? Känslan när man lyssnar på nya albumet är att ta tidskapsel till 70-talet då musiken lade grund till så många genre. De symfoniska/progressiva banden tog också då en alltmer plats när man satt i pojkrummet och lyssnade in sig på allt det  där ”nya”. Cast från latinamerika med rötter i Mexico har en lång karriär bakom sig med mer än tjugo album i bagaget och 30 år som band.

Titelspåret Power and Outcome blandar en härlig känsla av nostalgi med Kansas, Saga och ELP. Details: a) Circle Spins är nästa alster som direkt sätter sig, en rätt lättsamt stycke där tankarna går till neuprog och deras rockoperor. Details: b) Start Again: Emerson, Lake & Palmer kom jag ihåg var lite kluriga att ta till sig i början men växte så sakteliga in, här får vi klara ELP vibbar och mer avancerade takter. Ja plattan har många karaktärer med det gemensamma att man kommer på sig ha ett leende på läpparna allt som oftast. The Gathering är ett spår där Dream Theaters teatraliska symfoni blandas upp med spel ala Kansas, här finns således inte bara ”old fashioned prog” utan Cast blandar även in dagens progressiva rock. Önskas en resa tillbaks till den prog/symfoniska rockens begynnelse med en del modernare takter så är detta plattan.

Cast – Power And Outcome
Progressive Promotion Records

1. Rules of the Desert (Instrumental) (11:35)
2. Power and Outcome (7:25)
3. Details: a) Circle Spins (5:47)
4. Details: b) Start Again (Instrumental) (8:43)
5. Through Stained Glass (8:46)
6. Illusions and Tribulations (9:27)
7. The Gathering (8:16)
8. Conquest (Instrumental) (3:30)
9. Full Circle (1:57)
10. Dialect for the 21st Century (5:16)

http://www.castofficial.com/

https://www.facebook.com/castrockprogresivo/

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.