Transport League – Twist and Shout at the Devil

Boogie From Hell har gjort det igen, nya plattan gör med all säkerhet inget ”fan” besviken. Tony Jelencovich och kompani presenterar deras ”döds-boogie” med både intensitet och tyngd men även glimten i ögat. Titeln som har hintar till både Beatles (Twist And Shout) och Mötley Crüe (Shout At The Devil) är bara ett exempel till bandets vad jag förstår hyllningar till de gamla rockhjältarna.

Inledande  Destroy Rock City  med sina referenser till Kizz och deras Detroit Rock City sätter direkt nivån på nya fullängdaren. Är också riktigt imponerad på hur man här får in Kizz gamla slagdänga i diverse igenkännande faktorer utan att plagiera, och visst hör man ibland Bachman Turner Overdrive i det vokala fast då i hårdare tappning förstås.

Ett som också slår en när man lyssnar igenom albumet är den genuina livekänslan och kan bara inte sluta le när jag hör diverse vibbar från alla de goa rockhjältarna. Nu har säkert även stilbildarna Transport League gett yngre konstellationer inspiration till sin musik. När man hör exempelvis låten Cannibal Holobeast kan jag tänka mig var grupper som Avatar hämtad sin från. Några exempel på mina igenkännande faktorer, Swine To Shine : Så ”in i helvete tungt” och Kings X känslan är här ett faktum. Dead & Awake: Någon som kommer ihåg  Alex Harvey Band? här i skönsången/pratsången, resten ett annat kapitel dock. Werewolves In The Sink: Aerosmith fast i mer Boggie tappning då, är väl inte bara Tony som sjunger här? Ja beroende på vem lyssnaren är finns där säkert massor av goa vibbar.

Tony Jelencovich, Peter Hunyadi, Mattias Starander och nya basisten Dennis Österdal har lyckats snickra ihop en hel hög varierande starka spår med tunga riff och tunggung från ”världen där under”. Är av samma uppfattning som min kollega Staffan i recension av senaste plattan Napalm bats & Suicide, Tony är en sångare med ett brett register som anpassar de olika sångstilarna på ett ypperligt sätt.

Får ni chansen se dom live!

Transport League – Twist and Shout at the Devil
Rodeostar/Soulfood

Destroy Rock City
Power Of The Sloth
Cannibal Holobeast
Swine To Shine
One Last Way
Zulu Zombie Zodiac
Dead & Awaken
Bad Voltage
Werewolves In The Sink
Thousand Eyes & One
Grave Station
Winter War

Transport League Facebook

Betyg: 8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.