From North – From North

Svenska vikingarockarna From North släpper här sitt självbetitlade debutalbum. Musiken kretsar naturligtvis till folksagan om vikingarna och dess existens. Det första som slår en är liknelsen till Nordman, här finns rösten och de folkliga tonerna liksom det instrumentala, ja det finns även en del vippar från tyska Blind Guardian på titelspåret. From North har dock tagit konceptet ytterligare ett steg framåt, visst presenteras rena folkliga toner som The Sacred Oath men man blandar också in finstämt de mera moderna inom metagenren. Grundregeln för ett lyckat album är som alltid, det måste finnas starka melodier och det har bandet här lyckats med den äran. Growlinslagen känns som ett ytterligare instrument, precis som undertecknat föredrar exempelvis på spåret Ormr Inn Langi. He Who Hates är mer en renodlad metalakt medans Ships Tale blandar folk/metal med en ljudmatta liknande Pain. Sworn Brotherhood är en av plattans favoriter tillsammans med The Longest Wait vilka i princip innehåller alla nämnda musikinslag.  

From North blandar flertalet stilar men får ändå till det som ett sammanhängande musikkoncept vilket också är debutens styrka, då tillsammans med melodierna. Albumet är definitivt en s.k. växare och det ska bli intressant att se/höra hur bandet lyckas återge konceptet på livescenen?!

Håkan Johnsson (sång, låtskrivare) Mattias Svensson (gitarr), Mikael Kindblad (bas) Robin Hermansson (trummor), Janne Lüthje (lead gitarr),  Andreas Lindvall (texter).

From North – From North
Downfall Records

1. Volund The Smith
2. He Who Hates
3. Last Appeal
4. Ships Tale
5. Mead Of Poetry
6. Sworn Brotherhood
7. The Sacred Oath
8. Ormr Inn Langi
9. The Catch
10. The Longest Wait
11. From North

http://www.fromnorth.se/

www.facebook.com/fromnorthsweden/

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.