OUTSHINE – 1313

Outshine och gitarristen tillika bandets grundare Jimmy Norberg är här tillbaka med nytt skivsläpp. Med banduppställningen Jimmy Norberg, basisten Niklas Ingvarsson (Tales of Troy, Ex-Insomnia, Descalier) samt senaste tillskottet Tony Jelencovich (B-Thong, Transport League, M.A.N., Icon In Me, Mnemic) på sång får vi här en synnerligen välsmakande alster-skörd i den mörka melodiska genrens tecken. På albumet handhavs trummorna av Adde Larsson, live anlitas tillfälliga dito.

Kan inte sticka under stolen med mitt gillande av bandet Paradise Lost och Outshine`s nya album som har många gemensamma nämnare, Outshine agerar dessutom i dagarna som förband till nämnda bands UK turne´.

Inledande låten Liar sätter direkt nivån med både tyngd, kraft och melodi. Mörka rockspåren We are broken och They were too young är även så textmässigt, Jimmy Norberg förtäljer i infot om plattans förmedlande att ifrågasätta nutidens människa kanske inte alltid så solidariska sida. My Agony – ett spår som sätter sig utan pardon i hjärnbalken med ett återkommande ”why am” och   They Know Who You Are – så ”göttans” tungt och avslutande My Suicide är om möjligt mörkare än ………..

Fick äran att se bandet på release och kan intyga, de låter lika bra live som på skiva.

Vad jag förstår är Outshine mer kända utanför sitt egna lands gränser, så liksom undertecknat är det hög tid att upptäcka ett av Sveriges mest mörkrockande gothmetalband. 

OUTSHINE – 1313
Gain/Sony Music

1. Liar
2. She Will Love Me When I Am Dead
3. We Are Broken
4. They Were Too Young
5. My Agony
6. Already Dead
7. They Know Who You Are
8. My Suicide

Betyg  8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.