Hexed – Netherworld

Så kallade female-frontade band associeras allt som oftast med skönsjungande dam framför metal-influerad musik. Hexed tillhör definitivt skaran då med undantaget, urstarka rockrösten från Tina Gunnarsson. Hennes sång kan kanske beskrivas likt Fia Kempe i The Great Discord fast då med mera tyngd?! Inledande tillika videosläppet Obedience sätter ribban på högsta nivå. Andra favoritspår på plattan är blytunga titellåten Netherworld och pampiga Remake My Soul där Ronny Hemlin (Tad Morose) gästar. Musiken befinner sig inom genren metal ala Kamelot, Lacuna Coil, Cloudscape och liknande i det melodiösa tecknen. Här finns även mer radiovänlig metal bland spåren kontra tyngre progressiva. Skivan gästas även av Thomas VikströmExhaling Life vilket för tankarna till metalopera och ännu ett starkt inslag. Ett debutsläpp som lovar gott inför framtiden och ser med tillförsikt att få bevittna bandet live.

Hexed – Netherworld
ViciSolum Productions

01. Obedience
02. Roots
03. Forsaken
04. Oceans
05. Exhaling Life
06. Netherworld
07. Lightyears
08. Stars
09. Illuminate
10. Remake My Soul

http://www.hexed.se

https://www.facebook.com/hexedmetal

 

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.