Kamelot-The Shadow Theory

Kamelot kör vidare på sitt vinnande koncept, tung melodisk metal med starka vokala insatser. Grundaren Thomas Youngblood förtäljer i infobladet om flertalet av plattans texter “We are all prisoners of our own creations” Referring to today’s technology, AI, and the future of what’s to come for the human race. Musiken kretsar dock fortfarande i typiskt Kamelot´s anda som exempelvis Phantom Divine (Shadow Empire).

Bra exempel på starkt vokala får vi i In Twilight Hours, ett vackert lågtempo alster med gästande Jennifer Haben. Static får representera Kamelot`s melodiska styrka och MindFall Remedy deras tunga metalinfluenser.  Det som ändå fastnar på de inledande lysningarna är de lite utanför Kamelot ramen, Ministrium (Shadow Key) tankarna går direkt till filmmusikens värld och inledande om än korta intro The Mission som gissningsvis även inleder på Kamelot´s kommande turnè. I spåret Kevlar Skin där Kamelot´s melodiska fingeravtryck avspeglas visas bandets styrka på den melodiösa metalscenen då med diverse progressiva inslag.

Ett skivsläpp som säkerligen inte gör fansen besvikna, live ser jag med tillförsikt på kommande Göteborgskonsert då de alltid leverera på scenen!

Kamelot-The Shadow Theory
Napalm Records

The Mission
Phantom Divine (Shadow Empire)
RavenLight
Amnesiac
Burns to Embrace
In Twilight Hours
Kevlar Skin
Static
MindFall Remedy
Stories Unheard
Vespertine (My Crimson Bride)
The Proud and the Broken
Ministrium (Shadow Key)

www.facebook.com/kamelotofficial

www.kamelot.com

 

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.