Oh – Metallia

 

Oh  tillika Olivia Hadjiioannou är en ung grekisk konstärlig multiartist med många lyror på sitt cv. Hon behärskar bara inte diverse instrument,  här finns mycket att hämta för den intresserade. Har tidigare hört vackra musikaliska skapelser från Olivia, inte minst med sin sång. Här väljer hon dock att presentera en EP i sex delar och som namnet antyder ett konceptalbum i genren progressive metal fast då utan vokala texter. Konceptet kan kanske bäst beskrivas av henne själv?! (se video nedan).

Då några reflektioner till Musiken och Red Lion är ett hopkok av metal ala hårdare takter. Bee -spanska influenser inleder som senare fullkomligt övertas av industritakter inom metalgenren. Androgyny – tankarna går till Kate Bush, fast här i en definitivt hårdare art. Resurrection – skitigt, tungt och varför inte ett koncept för en filmscen?! Dragon’s Kiss – vibbar får vi från Peter Gabriels Afrika-takter som kanske även är en inspirationskälla? Triumph – Tung progressive metal med en väldans attityd.  

Efter en del genomlyssningar växer Ep`n vilken ger oss musik  i en liten annorlunda tappning , så för den nyfikne är det bara att släppa handbromsen och upptäcka!

Oh – Metallia

I. Red Lion (4:30)
II. Bee (5:08)
III. Androgyny (3:21)
IV. Resurrection (3:56)
V. Dragon’s Kiss (5:03)
VI. Triumph (3:24)

https://www.facebook.com/olitunes/

Betyg: 7/10 

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.