Kingcrow – The Persistence

Ingen promotionsplatta eller ladda hem för recension och absolut inte en sådan där streamingvariant varsågod här får ni att recensera album.  Kingcrow – The Persistence var bara ett naturligt inköp efter att ha hört/sett videosläppet Night’s Descending med Daniel Gildenlöw ”Pain of Salvation” som gästande vokalist, förövrigt  en helt otroligt vacker skapelse. Spontant kom frågan om detta är årets album 2018? Progressive metal med  allt man kan önska i taktändringar, helgjuten produktion, ljudmattor som man storknar samt lidelsefull sång och då går ju denna gubben igång!

 

Kingcrow har verkligen utvecklats till ett helgjutet band med fokus på just helheten i sitt musikskapande. Stor ord men just där ligger styrkan i nya skivsläppet. Closer är ett bra exempel på Kingcrow konceptet med tung gung, finstämda partier, medryckande tillika melodisk basgång och en sång som berör. Ett annat exempel är spåret Father med en monoton slinga vilken genomsyrar hela låten och där musiken byggs upp till en massiv ljudmatta med grymma taktändring. Ja att dessutom albumet bara växer med antalet genomlyssningar visar ju på dess styrka.

Tycker ni om band som Leprous är detta definitivt en grupp värt att checka in.

 

https://www.facebook.com/Kingcrowband/

http://www.kingcrow.it/

Kingcrow – The Persistence
Sensory Records

01. Drenched
02. Closer
03. Everything Goes
04. Folding Paper Dreams
05. The Persistence
06. Every Broken Piece of Me
07. Devil’s Got a Picture
08. Night’s Descending
09. Father
10. Perfectly Imperfect

Betyg: Kandidat till årets album

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.