Kayak – Söndagen den 4:e november på Musikens Hus.

Kayak spelar på  Musikens Hus/Göteborg den 4:e november, enda spelningen i Sverige. 

Nederländska KAYAK, pionjärer inom progressiv rockmusik, albumdebuterade med ”See see the sun” 1973, de fick en hit med ”Ruthless queen” 1979 och de splittrades 1982. Sedan 1999 har den progressiva kajaken åter guppat omkring med skiftande besättningar. Ledda av keyboardisten Ton Scherpenzeel är dagens KAYAK av särskilt intresse för svenskar, då bandet idag innehåller Kristoffer Gildenlöw (ex-Pain of Salvation) på bas. Senaste albumets titel ”17” markerar inte bara var i ordningen skivan kommer, utan dessutom att det känts som att vara 17 år igen att spela in verket. I början av sin karriär liknades KAYAK vid Yes och Focus, albumet ”17” har visat paralleller till progressiva storheter som Supertramp, City Boy och Jethro Tull, men klart är att KAYAK alltid i grunden haft sitt eget sound. 

Biljetter finner du här

Arrangör: Göteborgs Artrockförening i samarbete med studieförbundet SENSUS

 

https://www.facebook.com/kayakmusicband/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.