Ruphus – New Born Day

New Born Day som ursprungligen hade release 1973 har åter fått se dagens ljus nu ”remastrad” via bolaget Karisma Records. Ruphus debut satte ett tydligt avtryck på den norska rockscenen eller progrock dito som vi numera ofta kallar den. Bandet är förövrigt tillbaka och gör en releasespelning på Parkteatern/Oslo i mars månad. Vänner av klassisk ”progrock” får här sitt lystmäte mättat med dåtidens karakteristiska element. Vibbar från band som Uriah Heep går inte att undgå som exempelvis på The Man Who Started It All eller inledande Coloured Dreams. ELP känns igen på spåret Day After Tomorrow och Jehtro Tull bör också nämnas bland igenkännanden, men ändå Ruphus håller ställningarna med sitt egna attribut till 70-talets musik. Det som ändå håller skivsläppet utöver det vanliga från tiden det begav sig är nog ändå den helt grymma sången från Gudny Aspaas, bara lyssna på spåret Trapped In A Game!!

Att jämföra dagens produktioner med dåtidens går av naturliga skäl inte, nostalgi eller inte musiken håller än idag.

Ruphus – New Born Day
Karisma Records

  1. Coloured Dreams
  2. Scientific Ways
  3. Still Alive
  4. The Man Who Started It All
  5. Trapped In A Game
  6. New Born Day
  7. Day After Tomorrow

www.facebook.com/thebandruphus/

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.