The Claypool Lennon Delirium – South of reality

Kul att recensera en Lennon! Särskilt som parhästen är den tokige basvirtuosen Les Claypool från Primus. I denna konstellation bekläder dock Claypool ett sidosäte. Eller gör han? Basen lever snarare livets glada dagar för fullt, à la Chris Squire, och nog sjunger även Claypool. Men i det stora hela intar dock Sean Lennon plattans högsäte. Detta med en oftast progdoftande psykedelia av engelskt snitt: snarare Yes eller Pink Floyd än Jefferson Airplane. Lennon är så konsekvent att han till och med sjunger brittiskt trots sin uppväxt i USA. Jovisst kan man skönja pappa John både en och flera gånger. 

Favoritlåtar? Startnumret ”Little fishes” virvlar loss symfhormonerna å det härligaste (har Lennon hört Flower Kings?), Claypools ”Easily charmed by fools” klistrar fast sig i all sin spydighet, ”Cricket chonicles revisited” svävar genom Indien och världsrymden samtidigt…

Men det viktigaste är musikens enorma lekfullhet. Lennon och Claypool måste ha lagt mycket tid på arrangemangen, för de tindrar verkligen. Plussa på med förträffliga melodier samt världens roligaste bas, och du har en av årets skivor i hamn.

The Claypool Lennon Delirium – South of reality
ATO

01 Little Fishes
02 Blood and Rockets: Movement I, Saga of Jack Parsons: Movement II, Too the Moon
03 South of Reality
04 Boriska 09 Like Fleas
05 Easily Charmed by Fools
06 Amethyst Realm
07 Toady Man’s Hour
08 Cricket Chronicles Revisited: Pt. 1, Ask Your Doctor: Pt. 2, Psyde Effects

https://www.facebook.com/theclaypoollennondelirium/

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.