Seventh Wonder klara för Slottsskogen Goes Progressive 2019

Göteborgs Artrockförening presenterar Seventh Wonder som nästa klara akt till Slottsskogen Goes Progressive 2019.

Datum: 17 augusti, start klockan 15
Slottskogsteatern, Slottsskogen

Seventh Wonder är ett av Sveriges mest kända band inom den progressiva hårdrocken. De bildades 2000 och släppte sedan fyra skivor, däribland den kritikerrosade ”Mercy Falls” 2008. Därefter följde ett långt uppehåll, eftersom sångaren Tommy Karevik även frontar amerikanska Kamelot. 2016 återvände Seventh Wonder med livealbumet ”Welcome to Atlanta”, och studioalbumet ”Tiara” släpptes hösten 2018.

http://www.seventhwonder.se/

https://www.facebook.com/seventhwonderofficial/

Fem frågor till bandet (Daniel Reichberg / Göteborgs Artrockförening)

  • Hur vill du beskriva er musik?

Vi tycker att vi spelar melodiös hårdrock, men där vi lattjar en hel del med udda taktarter och progressiva element. Låtarna är dock alltid grunden. Jag (Andreas) vill påstå att kör vi våra låtar akustiskt är det fortfarande bra låtar, vilket jag tycker kan skilja oss från många av våra genre-kollegor.

  • Vilka skriver låtarna?

Alla skriver originalidéer, som vi tar till replokalen i olika färdigställt skick. Det som tar allra mest tid är att arrangera låtarna för alla instrument och där bidrar alla. Sen har det varit olika vem som skrivit mest musik. På Waiting in the wings var det nog Johan som skrev mest och Tommy skrev mest på nya, medans jag (Andreas) skrev mest på Great Escape. Alla bidrar dock och det är extra kul att både Kyrt (keyboards) och Stefan kom med låtar till senaste plattan.

  • Hur länge har bandet funnits?

Man kan säga att bandet startade sent på sommaren 2000, så det är ganska precis 19 år när vi lirar på Slottsskogen.

  • Vilken har varit bandets höjdpunkt hittills?

Det kan man ju diskutera ur lite olika infallsvinklar, men några saker dyker väl upp och det kan tex vara mottagandet av Mercy Falls och hur den plattan blivit så viktig för så många och samtidigt hur väl vi tagits emot nu med senaste plattan, och att folk faktiskt orkat bry sig under alla år av tystnad. Andra höjdpunkter var första giget i USA och första Sweden Rock-giget.

  • Hur mycket av Sex, Drugs & Rock’n’roll förväntar ni er i samband med ert deltagande på Slottsskogen Goes Progressive?

Vi förutsätter att festivalen står för de två första, så bidrar vi med det tredje!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.