Bjørn Riis – A Storm Is Coming

Airbag gitarristen Bjørn Riis fortsätter på den utstakade vägen med Pink Floyd eller om man så vill David Gilmour inspirerande musik. Efter förra årets minialbum Coming Home får vi nu tredje fullängdaren med titeln A Storm Is Coming. Vid en första lyssning kan möjligen skivan upplevas något slätstruken undantaget några episoder fast jag rekommenderar att ge albumet lite tid och fram kommer en rad guldkorn som den vackra You And Me, ett långsamt och harmonisk alster vilket växer med antalet lyssningar och en textslingan som med säker hand biter sig fast. Albumet handlar förövrigt om relationer och förluster med en dialog mellan två personer. Plattans höjdpunkt Stormwatch vilken är ”härliga” 14:22 minuter lång och allt man kan önska inom prog-genren, med gästande Mimmi Tamba på vacker sång får vi här ett episkt stycke av högsta klass. Albumet presenterar även musik utanför den s.k. bekväma boxen där exempelvis inledande spåret When Rain Falls blandar mest med några kanske mera svårsmälta partier medans andra bara är så ”symfoniskt” njutbara.

Avslutande Epilogue tillika albumets kortaste låt tonar ut skivsläppet med ett instrumentalt stycke (undantaget några knappt hörbara ”mänskliga läten”) kan det måhända vara en inledning till nästa album?

A Storm Is Coming  – ett gott hantverk från Bjørn Riis med några riktiga toppar.

Bjørn Riis – A Storm Is Coming
Karisma Records

When Rain Falls
Icarus
You And Me
Stormwatch
This House
Epilogue

https://www.facebook.com/BjornRiisMusician/
https://bjornriis.bandcamp.com/
http://www.bjornriis.com

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.