First Signal – Line Of Fire

Ni som gillar melodiös rock känner säkert igen sångaren Harry Hess från Harem Scarem. Här är hans sidoprojekt First Signal som nu är tillbaka med sin tredje platta sedan starten 2010. Producerar och spelar trummor gör Daniel Flores. Låtarna har delvis skrivits av Harry Hess själv men även namn som Stan Meissner och Bruce Turgon har bidragit.

När man som jag har upplevt några solvarv och varit musiknörd större delen av livet så blir jag också mer och mer kräsen. Alternativt att jag hittat det sound jag gillar och jämför utifrån det. Med det sagt så är jag mycket imponerad av låtkvaliteten på denna skiva som faller mig väldigt mycket i smaken. Det är samma gamla vanliga melodiösa hårdrock men framförandet gör att det ändå känns fräscht på något sätt. Harry Hess sjunger jättejättebra för att citera vår kära kronprinsessa. Produktionen är också gjord med stort hjärta liksom arrangemangen. Helt klart den bästa skivan hittills med First Signal. Tänk en mix av de mjukare sidorna hos Night Ranger, Survivor, King Kobra, Unruly Child och liknande. Lite som Richard Marx i sina bästa stunder. Ni som börjar dregla nu bör absolut kolla upp detta! Ni kommer inte att bli besvikna!

First Signal – Line Of Fire
Frontiers Music srl

 1. Born to be a rebel
 2. A million miles
 3. The last of my broken hearts
 4. Tonight we are the only
 5. Walk through the fire
 6. Never look back again
 7. Line of fire
 8. Here with you
 9. Need you now
 10. Falling
 11. The end of the world

https://www.facebook.com/firstsignalband/

Betyg: 8 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.