Whitesnake – Flesh & Blood

Oj då, ett nytt album med Whitesnake. Det var 8 år sedan sist. Jag försöker att inte bli alltför exalterad och intar en cool attityd. Här ska lyssnas objektivt med så låga förväntningar som möjligt.

Efter den första lyssningen är mitt intryck att det finns något för alla Whitesnake-fans här oavsett vilken era man föredrar.

Första låten Good to see you again är hela bandet på red bull. Gitarristerna slänger in olika licks så fort de får tillfälle och David Coverdale gör allt för att låta 30 år yngre. Trots det, nä, ingen favorit hos mig i alla fall.

Nästa låt Gonna be alright har en touch av lite zeppelinska österländska vibbar och jag tänker även på Kingdom Come. Här sjungs det även lite stämsång minsann. Trots allt detta känns den brötig och oengagerande.

Första singeln Shut up and kiss me känns redan som given i greatest hits-samlingen. En låt man blir glad av. Party party!

Hey you (you make me rock) är lite tung och färgad av grunge. Nä, går inte hem hos mig.

Låten därefter, Always & forever är inte oäven men känns lite splittrad. Skulle behövt mer tid i studion.

When I think of you (color me blue) lyfter genast tappad fart. Här är allt som det ska. Här drar de ner gitarrerna lite och Coverdales stöniga baryton får ligga överst. Lika bra som på den gamla goda tiden. Mycket bra låt dessutom!

Trouble is your middle name är Coverdale på bushumör men är så uppenbart utfyllnad att intresset dör snabbt. Nästa låt tack!

Titellåten Flesh & blood är en låt som jag tror kommer att växa till sig. Coverdale ligger i övre registret i verserna men går ner i refrängen vilket låter lite intressant. Snygg gitarrslinga också!

Well I never är en skamlös flirt med hairspray-eran på 1980-talet. Helt okej för mig i alla fall!

Nu sänker vi tempot i Heart of stone och Coverdale pratsjunger över lite klinkande gitarr. Alla som tror att Coverdale är slut som sångare kommer att bli överraskade! Återigen sköna gitarrslingor!

Get up låter som en busig Van Halen-låt med ooh-ooh-körer. Whitesnakeifierad förstås. Coolt och oväntat!

I After all plockar vi fram den akustiska gitarren. Tanken är förstås att det ska vara finstämt och engagerande men inte min kopp te riktigt. Då ska det vara mer hjärta och smärta.

Avslutande Sands of time är också lite österländsk och Coverdale försöker låta lite diabolisk och mystisk när han sjunger. En helt okej låt som är utanför Whitesnakes comfort-zone så kul att de tar ut svängarna lite!

Där har ni nya skivan beskriven utifrån min upplevelse av den!

Whitesnake – Flesh & Blood
Frontiers Music srl

 1. Good to see you again
 2. Gonna be alright
 3. Shut up and kiss me
 4. Hey you (you make me rock)
 5. Always & forever
 6. When I think of you (color me blue)
 7. Trouble is your middle name
 8. Flesh & blood
 9. Well I never
 10. Heart of stone
 11. Get up
 12. After all
 13. Sands of time

www.facebook.com/Whitesnake.official

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.