Teramaze – Are We Soldiers

På senare år har allt fler band från ”down under” inom genren progressive metal låtit höra av sig på den europeiska scenen. Exempelvis festivalen Progpower Europe som de senaste åren lagt flertalet australienska akter till sin line-up och nu på 2019 års upplaga återfinns Teramaze.

På nya plattan är originalvokalisten Brett Rerekura tillbaka bakom micken med sin klara stämma, det ihop med bandets tunga metalsound blir det en kompott musik som bör passa både den moderna progmetal nörden liksom fans av mera mainstream metal. Ett bra exempel är spåret From Saviour to Assassin där de melodiska takterna blandas med gitarrbaserad metalkomp. En favorit är annars Fact Resistant Human där bandet blandar och ger i takter, det finstämda kontra hårda och liksom i övriga spåren en genomarbetad produktion. Musiken kan utan tvekan ställas till kategorin modern progmetal med band som TesseracT.

Teramaze – Are We Soldiers
Mascot Label Group / Music Theories Recordings

  1. Fight Or Flight
  2. Are We Soldiers
  3. Control Conquer Collide
  4. From Saviour to Assassin
  5. Orwellian Time
  6. M.O.N.S.T.E.R.S.
  7. Weight Of Humanity
  8. Fact Resistant Human
  9. The One Percent Disarm
  10. Depopulate

https://www.facebook.com/teramaze
www.teramaze.com.au

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.