Black Stone Cherry – Black to Blues Volume 2 EP

Då var det dags för Kentuckysönerna i Black Stone Cherry att tolka gamla bluesklassiker igen. Inte så konstigt kanske då EPn Black to Blues (2017) blev en succé och bandet hade till synes väldigt roligt. Själv uppskattade jag det jag hörde men hade ändå vissa förbehåll. Dels var det produktionen lite för kompakt och dels hamnade bland annat munspelet och blåssektionen i skymundan. Det verkar dock som att de lyssnat på mig. För inte nog med att ljudbilden nu är klart luftigare så har de dessutom adderat klaviatur som fått en mer framträdande roll och ger bandet ytterligare en dimension. Med det sagt så skall det påpekas att bandets maffiga ljudbild finns kvar och är naturligtvis en del av bandets sound. Men de verkar nu ha fattat att det finns mer instrument som skall höras än bara gitarrerna. Och med det sagt så förstår ni nog att de inte kommer att bjuda på avskalad deltablues när de återger klassiska bluesverk av bland annat Robert Johnson och Son House. Nej de har verkligen lyckats göra låtarna till sina egna vilket betyder bluesgungande tung sydstatsrock med ett härligt driv. Bäst blir det när de kör Freddie Kings svängig Texasblues genom sitt Black Stone Cherry-filter och allt gifter sig på ett fint sätt. Det viktigaste är dock att man känner att bandet har respekt för ursprungsversionen men att de samtidigt på sant bluesmanér gör sin egen tolkning. Här på den andra volymen så känns bandet mer avslappnat och med ett sprudlande självförtroende vilket gör den till roligare än sin föregångare. Det lovar även gott inför framtiden. Dels skulle jag uppskatta ytterligare en EP med bluestolkningar men samtidigt hoppas jag de kan ta med sig inspirationen de fått nu till nästa egenkomponerade skiva. Black Stone Cherry och klassisk blues är nämligen en väldigt bra kombination.

Black Stone Cherry – Black to Blues Volume 2 EP
Mascot Records/Mascot Label Group

  1. Big Legged Woman
  2. Me & The Devil Blues
  3. All Your Love (I Miss Loving)
  4. Down in the Bottom
  5. Early One Morning
  6. Death Letter Blues

http://www.blackstonecherry.com/
https://www.facebook.com/blackstonecherry/
https://www.mascotlabelgroup.com/

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.