Anna Ran – Desert Flower

I det stora flödet av recensionsförfrågningar från både skivbolag och enskilda artister kommer ibland sådana som sticker ut, Anna Ran och hennes debutalbum Desert flower tillhör definitivt denna skara. Enligt infot var det en livsförändring som var den inspirerande faktor till både musiken och text vilket också genomsyrar albumet. Beskriva musik med en genrebeteckning är inte det lättaste och egentligen inte så viktigt då det konstnärliga eller vad lyssnaren tycker är det väsentliga. Får här ändå göra ett försök när det är en debut så Desert flower kan beskrivas ligga i den experimentella poplandskapet vilket svävar över till flertalet genre i en modern tappning.

Som ofta växer musiken med några genomlyssningar och ibland händer det att en skapelse direkt griper tag i en som på Be Created Or Be Destroyed, en lågmäld låt med mycket vacker sång och finstämt arrangemang, finner här även en del vibbar från en av mina kvinnliga favoriter Kate Bush när hon lät pianot och sången vara det väsentliga.

Albumet inleds ändå med titelspåret och redan här fångas intresset där Anna inledningsvis pratsjunger till atmosfäriska tonerna, musiken svävar sedan vidare och skönsången tar vid. Jo det är en vacker sång. Tankarna går till filmens värld med nästa spår Keep Running, ett dramatiskt stycke musik som definitivt kunde vara ett soundtrack. Plattan är ofta vemodig och en del texter som på Stay kan nog många känna i en sig vid en separation. All I Wanted Was You som också släppts på video är ett annat exempel på albumets tema, i sin enkelhet ett varmt känslosamt stycke som med symfoniska toner sakteliga tonar ut. Ibland är enkelheten att föredra framför en överproducerad. Stämningsfull är annars en bra sammanfattning på Anna`s debut.

https://www.annaran.com/

Anna Ran – Desert Flower
Puya Raimondii Records

1 Desert Flower
2 Keep Running
3 Stay
4 Be My Water
5 Take It Back
6 Cry
7 See Me
8 Be Created Or Be Destroyed
9 All I Wanted Was You

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

1 svar på ”Anna Ran – Desert Flower”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.