Seventh Crystal signerar multialbum-kontrakt med Frontiers Records

Svenska bandet Seventh Crystal har signerat ett multialbum-kontrakt med Frontiers Records. Vi fick några ord med Anton Roos i bandet inför offentliggörandet.

  • När lades grundstenarna till Seventh Crystal och sedan dess väg till slutliga banduppställningen?

Under 2019 så bildade Kristian Fyhr bandet. Detta efter att han hade skrivit låtar och tänkt att spela/sjunga in allt själv. Men allt eftersom att låtarna kom till liv så förstod Kristian att det skulle vara bättre att ha ett band där alla är bra på sina instrument o.s.v.
Därefter kom Olof (bas) och Johan (keys) med, de skrev fler låtar ihop och sedan kontaktade de mig (Anton, trummor) och jag tipsade därefter om Emil (gura). Från början var jag och Emil bara med som studiomusiker. Men i takt med att låtarna kom till och lät gött, samt att vi satte vår prägel på soundet – så kom vi alla överens om att det nog är bäst att vi alla är med på tåget. Och det känns helt grymt!

  • Kort beskrivning om er musikstil för den oinvigde.

Modern arenarock med mycket melodi och grandiosa refränger. Vi har rötter i allt från Behemoth och Biffy Clyro till Max Martin och Sia. Målet är att skriva grymma låtar som människor kan bära med sig.

  • Nu har ni signat ett multialbum-kontrakt med Frontiers Records. Hur gick det tillväga?

Ja, det känns fantastiskt bra. En stor ära att ha förtroende från ett sådant anrikt bolag! Vi la upp ett klipp på Youtube i början av året. En akustisk version av en låt som heter ”So Beautiful” (länk nedan) som kommer på plattan. Det delades mycket på Facebook och i folks sociala medier. Det blev ringar på vattnet och till slut hamnade videon hos en skribent på GAFFA och Rocknytt. Denna skribent kände några som jobbar på Frontiers Records och skickade länken till en av deras A&R’s. Och han kontaktade oss i princip direkt efter att han hade hört låten. På den vägen är det. Social media är galet ibland… Men det är vi ju väldigt glada över så klart!

  • Som nytt band finns det några gig planerade trots de rådande restrektionerna? Om inte önskespelningar inför 2021?

Just nu är det bara fullt fokus på att göra den bästa plattan vi någonsin gjort. Vi har en del samarbeten på gång med managers o.s.v och det här med gig pratas det om. Men ingen vet ju när allt återgår till det normala. Så än så länge är det mer lösa planer än konkreta bokningar.
Men mål, mål har vi många av och ett av målen är att vara 100% redo med nytt och fräscht material när restriktionerna väl försvinner. Oavsett om det är efter första eller andra plattan.
Önskespelningar är så klart de svenska festivalerna till att börja med. Sweden Rock Festival är ju fantastiskt fin, så den hade vi inte tackat nej till. Siktet är även inställt på utomlands men det får man som sagt ta när pandemin har försvunnit.

  • Bandnamnets uppkomst? ”säkert en fråga ni får eller har fått många gånger?!” och förtälj oss gärna lite om loggan.

”Crystal”, alltså kristaller kommer från en hård bakgrund, som sedan slipas och raffineras. Resultatet blir sedan en grym produkt som ser olika ut beroende från vilket håll man ser den. Lite som med vår musik – vi är rockers i grunden som vill skriva bra låtar som tilltalar en bred publik. Vi tror att musiken kan tilltala fans av äldre rockmusik men även den yngre generationen som har andra preferenser. Beroende på vad du gillar så kan du nog hitta godbitar i vår musik. Oavsett om du är en rutinerad hårdrockare eller ett svårflörtat popsnöre.
”Seventh” kommer ifrån att Iron Maidens platta ”Seventh Son of a Seventh Son” är världens bästa platta. Med reservation för att undertecknad kanske hittade på det sista.

Tack å bock!
Anton Roos

”Frågeställare: Conny Myrberg”

Kristian Fyhr – Vocals
Johan Älvsång – Keys
Olof Gadd – Bass
Anton Roos – Drums
Emil Dornerus – Guitars

www.facebook.com/seventhcrystalband/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.