Konserter som satt sina spår för livet! – först ut -Blue Öyster Cult – Scandinavium/Göteborg 27/5-1978

Som en yngling då relativt till åren ”18” och upptäckarglädjen visste inga gränser när det gällde musik och konsertbesöken blev allt mer intensiva. Blue Öyster Cult var ett  av banden som fick vinylhögen att växa och plattor som Tyranny and Mutation, Secret Treaties, Agents of Fortune och Spectres spelades om och om igen med LP-konvoluten i hand vilka studerades in i minsta detalj på både i text och bild. Spår som Astronomy, Godzilla, Goin’ Through The Motions där även Ian Hunter ”Mott the Hoople” var en av upphovsmännen och möjligen bandets mest kända alster (Don’t Fear) The Reaper. Många band var det då som om möjligt måste ses ” numer kallad bucket list”, äntligen kom Blue Öyster Cult till hemstaden Göteborg och biljett införskaffades a 50 kronor plus 2 dito i förköpskostnader. Parkett var ett måste och förväntningarna så stora med den där känslan ni vet innan något man verkligen vill beskåda. Konserten inleds med orden (i stora drag) Wellcome Gothenburg Are you Ready  to rock `n roll please Wellcome from New York City Blue Öyster Cult och R.U. Ready 2 Rock körs med en relativt svagt ljussättning vad jag minns, jo hela konserten är relativt inkluderad i en mörk ljussättning som kan vara medvetet ” sett många gamla klipp” å andra sidan fotat en hel del band som inte vill synas ”i alla fall de tre första låtarna” så …

Till konserten: Blue Öyster Cult var en av de första som brukade lasershow då med vad jag minns med grönt ljus. De hade testat denna innan med varierad resultat dock på denna turne´ fick de till det och Göteborgskonserten flöt utan problem. Om minnet inte sviker så var just denna händelse med ett trumsolo då mannen bakom denna bar ett krokodilhuvud och varje gång han slog en viss trumma sänktes en grön matta av laserljus så sakteliga över publiken, när så mattan når publiken sträcks alla händer upp i skyn ( Lasershowen fick en del kritik på föregående turne då den kunde skada publkens ögon) Vem vet förhoppningsvis blev ingen skadad denna gång 😉

Ett annat ögonblick som etsats sig fast är när alla bandmedlemmar närvaran  i främre scenkanten och kör gitarrsolon tillsammans och ärligt talat då dog moa nästan i upplevelse. Dåtidens upplevelse må va skillnad från dagens ett gemensamt är dock scennärvaron så…

3 svar på ”Konserter som satt sina spår för livet! – först ut -Blue Öyster Cult – Scandinavium/Göteborg 27/5-1978”

  1. Hej. var i London på skolresa i 9:an, 1978. Såg då Blue Öyster Cult på Hammersmith Odeon och det var magiskt. Kommer framför allt ihåg när alla var framme vid scenkanten och lirade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.